چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۳
آشنایی با نقش اساتید در هدایت علمی و تربیتی

حوزه/ سخنگوهای کمیسیون‌های نقش اساتید در هدایت علمی و تربیتی در اجلاسیه اساتید سطوح عالی، خارج و مراکز تخصصی حوزه علمیه قم به بیان گزارش پرداختند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین عبدالله عباسی شامگاه چهارشنبه در اجلاسیه اساتید سطوح عالی، خارج و مراکز تخصصی حوزه علمیه قم که در سالن همایش‌های مدرسه علمیه امام کاظم(ع) برگزار شد، به ارائه گزارش کمیسیون نقش اساتید در هدایت علمی پرداخت.

وی با تاکید ایجاد انگیزه در طلاب، اظهار کرد: دادن شناخت کامل و جامع نسبت به اهداف طلبه شدن، ارائه موضوعات پژوهشی جذاب و به روز به طلاب، ایجاد رقابت علمی سالم میان طلاب، رعایت انصاف علمی، امید بخشی به طلاب و پرهیز از مشکل نشان دادن مسیر تحصیل، رعایت نظم و زمان‌شناسی، عدم اکتفا به رابطه در کلاس، خوش اخلاقی، تواضع، حضور بانشاط، بیان گرم و جذاب استاد در کلاس درس، ایجاد رفاقت و دوستی و ... ازجمله عوامل موثر در راستای ایجاد انگیزه در طلاب است.

وی از عناوین مطرح شده در حوزه شیوه آموزشی، مطرح کرد: ازجمله این عناوین می‌توان به توجه اساتید به تدریس روش‌مند و فعال با محوریت پژوهش، استفاده از ابزار جدید آموزشی و کمک آموزشی، تعادل میان استاد محوری و شاگرد محوری، مشارکت دادن طلاب در ارائه درس، استفاده از ظرفیت طلاب در اداره علمی کلاس، توجه ویژه به روش‌های ارائه هر علم، توجه به کیفیت کلاس و توجه خاص به طلاب مستعد اشاره کرد.

حجت الاسلام والمسلمین عباسی با اشاره موضوع گزینش محتوا و متون، عنوان کرد: در این موضوع نیز باید به نکاتی مانند انتخاب محتوا و متون در راستای اهداف درنظر گرفته شده، دوری از افراط و تفریط نسبت به متون، اشراف استاد به تمام متن درسی، توجه به انتقال احساس مثبت یا منفی نسبت به کتاب درسی به طلبه و ... توجه داشته باشیم.

وی در پایان برخی نیازها و مطالبات را مدنظر قرار داد و افزود: این نیازها بیش‌تر در حوزه نبود ارزیابی منسجم و دقیق نسبت به مراکز علمی و تربیتی، توجه نداشتن به تفاوت و تغایر فضای ذهنی طلاب امروز و استاد، نبود ارتباط مستمر میان اساتید و شاگردان، نبود ملاک مشخص و تعیین شده برای انتخاب اساتید موفق و عدم اختصاص وقت کافی توسط اساتید برای هدایت تربیتی طلاب است.

سپس حجت الاسلام والمسلمین محمد ابراهیم کفیل سخنگوی کمیسیون نقش اساتید در هدایت تربیتی، خاطرنشان کرد: اگر واقع نگر باشیم و انصاف و اطلاعات دقیق و جامع داشته باشیم در وضعیت خوبی در حوزه‌ها قرار داریم.

وی با اشاره به اینکه باید در ارزیابی این وضعیت هجمه‌های دشمنان را نیز مدنظر قرار دهیم، تصریح کرد: اگرچه در وضعیت بدی قرار نداریم، ولی باید برای بهتر شدن نیز تلاش کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین کفیل با بیان اینکه جلسات حتما باید با مباحث اخلاقی همراه باشد، اظهار داشت: اگر نسبت به این موضوع توجه لازم نباشد باتوجه به جنگ ترکیبی دچار مشکل خواهیم شد.

وی با اشاره به اینکه اساتید باید به ارتباط با قرآن توجه داشته باشند، مطرح کرد: هدایت قرآن در قرائت قرآن کریم است و این موضوع باید در کلاس‌های درس مورد توجه باشد.

حجت الاسلام والمسلمین کفیل با بیان اینکه باید اساتید، توجه طلاب به روایات را جلب کنند، عنوان کرد: اگر طلاب نسبت به روایات آگاهی لازم را داشته باشند در موضوعات مختلف می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: همچنین باید طلاب را به زیارت و توجه به زیارت دعوت کرد.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha